ĽUTINA: Polícia hľadá zlodeja, ktorý vykradol poštu

21.01.2011 Sabinov

Sabinov 21. januára (TASR) – V obci Ľutina, okres Sabinov dnes v skorých ranných hodinách doposiaľ neznámy páchateľ vykradol poštu.
Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jany Karnišovej sa zlodej pokúšal do pošty vlámať viacerými spôsobmi.
\"Najprv sa chcel páchateľ dostať do pošty cez susedný Kultúrny dom, nepodarilo sa mu to, potom chcel vysekať dieru do budovy pošty, to sa mu tiež nepodarilo a na koniec vylomil mrežu, vypáčil okno, vylomil dvoje dverí a dostal sa do miestnosti, kde boli tri trezory, \" priblížila Karnišová. Páchateľovi sa podarilo otvoriť všetky tri trezory, ukradol z nich ceniny rôznej hodnoty a finančnú hotovosť v doposiaľ nezistenej výške.
Prípad vyšetrujú sabinovskí policajti, ktorí už začali trestné stíhanie pre prečin krádeže a prečin poškodzovania cudzej veci. V prípade dolapenia hrozí páchateľovi trest odňatia slobody do troch rokov.

Doplnené:

V čase od 16.10 hod. 20.01.2011 do 07.00 hod. dňa 21.01.2011 prišiel neznámy páchateľ k spoločnému objektu kultúrnemu domu obce Ľutina a pošty, kde vypáčil vchodové dvere, vedúce do sály kultúrneho domu. Následne vošiel do spomínaných priestorov a vypáčil dvere do skladu, avšak z vnútorných priestorov nič neodcudzil. Doposiaľ neznámy páchateľ s kovovým predmetom začal rozbíjať omietnutú tehlovú stenu susediacu s priestormi pošty, kde vyhĺbil otvor v tvare lievika o priemere 40 cm, pričom stenu neprebúral. Následne vyšiel s priestorov kultúrneho domu von a zo zadnej strany budovy pošty kovovým predmetom vylomil mrežu okna, pričom rozbil dvojitú sklenenú výplň okna a vošiel do priestorov skladu pošty, kde vypáčil dvere skladu. Páchateľ vošiel na chodbu pošty, kde taktiež vypáčil dvere v oblasti zámku a vošiel ku prepážkam určených pre zákazníkov. Následne vypáčil dvere do priestoru určeného pre zamestnancov, pričom odsunul skriňu od kovového trezoru, do ktorého neznámym predmetom z bočnej strany vyrezal otvor o rozmere 40 cm x 39 cm, cez ktorý ukradol finančnú hotovosť, kolky a ceniny v presne nezistenej hodnote. Sabinovskí policajti začali trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže a prečinu poškodzovania cudzej veci. Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.
 

Vyberte región